Școala online în comuna Vetiș

Online

Școala online în comuna Vetiș

Dragi părinți și elevi!

Conform Hotărâri de Guvern 52/5.11.2020, de luni 9.11.2020 toate unitățile de învățământ (preșcolari și școlari) vor desfășura procesul instructiv educativ în sistem online.

Ne-am pregătit pentru acest scenariu din timp, în luna august 11 cadre didactice au aprofundat cunoștințe de predare digitale la cursul organizat de CCD Satu Mare . După finalizarea cursurilor cadrele didactice participante au transmis tuturor cadrelor cunoștințele dobândite în cadrul mai multor întălniri organizate la nivelul unității.

Din luna septembrie am trecut la activarea licenței gratuite prin proiectul ,, Clasa viitorului,, pentru școala noastră platforma educațională -Google Classroom. Am pus accent și pe dotarea claselor cu tehnologia necesară desfășurării cursurilor online. Fiecare clasă este dotată cu internet , calculator, retroproiector, cameră audio-video și boxe.

Din data de 26.11.2020 am desfășurat cursuri online cu cls. V-VII având în vedere că am intrat pe scenariul hibrid ( jumătate elevi la școală , jumătate online).

Dacă până acum am desfășurat activități online pe Zoom ( sem. II anul școlar trecut) în momentul de față activitatea se desfășoară pe Google Meet în Classroom. S-au generat conturile pentru profesori și elevi. La ora actuală toți elevii școlii inclusiv preșcolarii au conturile activat în Classroom. Am făcut simulări cu toți elevii din clase, unde a fost nevoie ( grădiniță + clasa pregătitoare ) și cu părinții.

Cu lecții dinamice pe Classroom, fișe de lucru, realizare de proiecte, vizionare de filme și documentare, jocuri interactive, dascălii se străduiesc să capteze atenția tuturor elevilor aflați online și prezenți fizic. În cele două săptămâni n-am întâmpinat dificultăți majore doar 2-3 mici piedici rezolvate până acum . Lecție cu lecție , acolo unde au acces la tehnologie, elevii și profesorii se obișnuiesc cu noul stil de învățare , elevii din online cooperează la fel de bine ca și cei prezenți fizic și sunt încântați de orele desfășurate online

În concluzie , procesul didactic se desfășoară normal, nu este întrerupt doar că elevii nu sunt în sala de clasă la școală.

Kedves szülők és gyerekek!

Hétfőtől a vetési iskolában is ,mint minden oktatási egységben (óvoda és iskola) online folytatódik az oktatás.

Már készültünk erre a folyamatra,augusztusban 11 tanár elmélyítette digitális tanítási ismereteit a CCD Szatmárnémeti által szervezett tanfolyamon. A tanfolyamok elvégzése után a résztvevő tanárok tovább adták az a kolégáknak az egységszintűen szervezett több találkozón megszerzett ismereteket.

Szeptemberben elkezdtük aktiválni az ingyenes licencet a "Jövő osztálya" projekten keresztül, iskolai oktatási platformunk - a Google Classroom.

Arra is összpontosítottunk, hogy az osztályokat felszereljük az online tanfolyamok lebonyolításához szükséges technológiával. Minden osztály fel van szerelve internettel, számítógéppel, írásvetítővel, audio-video kamerával és hangszórókkal.

Két hete online orákat tartotunk az V-VII- osztalyos tanulókkal, tekintve, hogy beléptünk a hibrid forgatókönyvbe (fele diák az iskolában, fele online).

Ha eddig online tevékenységeket tartottunk a Zoom-on (a tavalyi tanév II. féléveben), jelenleg a tevékenységet a Google Meet szolgáltatásában végezük aClassroom-on. Minden diáknak és tanárnak létre hozztunk belépési kódokat. Jelenleg az iskola minden tanulójának, beleértve az óvodásokat is, fiókja van aktiválva a Classroom , szimulálást is végeztünk az osztályok összes tanulóival, ahol arra szükség volt (óvoda + előkészítő osztály), ott a szülőkkel is.

Dinamikus leckekkel, munkalapokkal, projektkészítéssel, filmek és dokumentum filmek nézésével, interaktív játékokkal a tanárok arra törekszenek, hogy felhívják minden online és fizikailag jelenlévő hallgató figyelmét. Az elmult két hét alatt nem tapasztaltam nagyobb nehézségeket, eddig csak 2-3 apró akadály volt ami meg is oldódott rögtön. Óránként, ahol hozzáférhetnek a technológiához, a diákok és a tanárok megszokják az új tanulási stílust, az online hallgatók együttműködnek, a fizikailag jelenlévők is, és örülnek az online óráknak.

Összegzésképpen elmondható, hogy a tanítási folyamat normálisan fog zajlani, nem szakad meg, csupán azzal, hogy a diákok nincsenek az iskolában az osztályteremben.