18.05.2023 - Tájékoztató - Online telekkönyvi kivonatok beszerzése

foto

Tájékoztató - Online telekkönyvi kivonatok beszerzése

ONLINE TELEKKÖNYVI KIVONATOK BESZERZÉSE AZ  A.N.C.P.I. HIVATALÁTÓ

 

      Az Országos Kataszter- és Ingatlan-nyilvántartási Ügynökség (ANCPI) nagyszámú kérelmet követően megkönnyíti az ingatlan-nyilvántartási vagy kataszteri kivonatok beszerzését. Mostantól nem kell a pulthoz menni, hogy megszerezze őket.

      Az ANCPI már egy ideje lehetőséget kínál azoknak, akik nem akarnak vagy nincs idejük elmenni az intézmény pultjaihoz, hogy egyebek mellett a telekkönyvi kivonatot online megszerezhessék.

     Íme, mit kell tennie ahhoz, hogy ezeket a dokumentumokat elektronikusan szerezze be anélkül, hogy aa említett intézményt felkeresse.

      Ahhoz, hogy a telekkönyvi kivonatot online tájékozódhassák, az érdeklődőknek el kell érniük az ANCPI Payment szolgáltatást. Abban az esetben, ha az online ingatlannyilvántartási kivonat kiállításában érdekelt nem rendelkezik felhasználói fiókkal, az gyorsan megtehető a természetes vagy jogi személy egyes adatainak, például lakcím, telefonszám, személyi számkód vagy azonosító továbbításával. kódot és az IBAN kódot (Nemzetközi Bankszámlaszám). Az ANCPI specifikációi szerint. A választott jelszónak legalább nyolc karakterből, egy számból, egy nagybetűből, egy kisbetűből és szóközökből kell állnia.

       Az ANCPI platformon fiókot létrehozó felhasználó bejelentkezhet (a korábban beállított felhasználónévvel és jelszóval).

       A tájékoztató jellegű telekkönyvi kivonat a szolgáltatások rovatban található, és a „Kosárba teszem” gombra kattintva megrendelhető. A bevásárlókosár az oldal felső sávjáról érhető el és tartalmazza a telekkönyvi kivonat megrendelését. A következő lépés a megfelelő kivonat konfigurálása, azaz számos azonosító adat megadása a "Konfigurálás" gomb megnyomásával. Meg kell adni az ingatlan helyének adatait és az ingatlanazonosítókat. A konfigurációs gomb akkor válik aktívvá, ha az összes adatot megadta. Ezt követően a „Vásárlás” gomb megnyomásával lehet leadni a telekkönyvi kivonat megrendelését. Az utolsó lépés a befizetés, melynek díja 20 lej. A Fizetési ANCPI szolgáltatás weboldala részletes információs rovattal szolgál azok számára, akik nem egyértelműek.